• Geam sablat
 • Geam securizat
 • Geam termoizolant
 • Sticla colorata in masa
 • Sticla decorativa
 • Sticla ornament
 • Sticla relfexiva

geam sablat

Sablarea mecanica a sticlei este procesul de  finisare prin suflare abrazivă a suprafetelor de  sticlă sau a alt material solid. Aceasta se realizează cu ajutorul materialelor abrazive granulare care sunt propulsate cu viteză spre suprafetele de prelucrat.

O alta metoda de a realiza efectul de sablare a sticlei este prin serigrafie -serigrafiere cu etch imitation – un e-mail ce imita sablarea mecanica si ce are ca avantaje urmatoarele:

 • realizarea de geam sablat cu modele si forme complexe;
 • realizarea de geam sablat de dimensiuni mari;
 • protectie marita la urmele ( amprentele ) pe geamul sablat cu etch imiation fata de sablarea mecanica;
 • grad de transparenta in functie de cerintele clientului si de model.

Modelul geamului sablat, atat prin metoda de sablare mecanica cat si prin serigrafiere cu etch imitation poate fi  imbinat cu modele de serigrafie cu diverse culori pentru a se crea un aspect deosbit in functie de designul dorit.

Indiferent ca sunt usi din sticla, pereti despartitori sau mobilier din sticla, prin sablare puteti obtine un design durabil ce nu se invecheste si isi pastreaza intotdeauna eleganta.

geam securizat

Fiind intr-un pas cu tehnologia moderna, care impune producatorilor si procesatorilor de geam noi cerinte fata de  caracteristicele geamului, ne-am imbuntatatit calitatea prelucrarii  sticlei in privinta rezistentei la stresul termic si mecanic ceea ce  a dus larealizarea unor tehnologii de intarire prin tratare la cald. Una din acestea o reprezinta productia geamului securizat – geam securizat plan.

Geamul securizat, tratat termic, are urmatoarele caracteristici:

 • Geam Securizat – Grad ridicat de  rezistenta la impact mecanic ( de 4-6 ori mai mare fata de geamul obisnuit), ceea ce micsoreaza probabilitatea de spargere;
 • Geam Securizat – In caz de spargere  se transforma in cioburi mici, ceea ce reduce riscul de accidentare;
 • Geam Securizat – Rezistenta termica excelenta, in cazul  schimbarilor  bruste de temperatura;
 • Geam Securizat – acelasi nivel de transparenta in comparatie cu geamul plan nesecurizat chiar si dupa procesul de tratare termica.

geam termoizolant

Geamul termoizolant este produs pe linia automata de ultima generatie, LENHARDT BYSTRONIC.

Bagheta de aluminiu indoibila, fara coltare,  umpluta automat cu desicant ( sita moleculara), elimina astfel pierderea de gaz argon. Gazul argon se introduce automat pe linia de presare. Gradul de umplere cu gaz argon este de  minim 90%.

Sticla utilizata la linia de geam termoizolant este de  dimensiuni Jumbo (6000×3210 mm), este produsa de: Saint-Gobain, AGC (Glaverbel),  Guardian, Pilkington. Masa de taiere geam duplex (laminat) prelucreaza geam cu grosime maxima de 12 mm ( 6 + 6 mm).

Kitul tiocolic bicomponent, butilul, bagheta de aluminiu, sita moleculara sunt produse de lideri mondiali din domeniu.

Geamurile termoizolante au marcaj CE.

Tipurile de sticla folosite: float clar, float color, sticla reflexiva cu acoperire pirolitica – hard coat, sticla reflexiva cu acoperire magnetronica, sticla „selective coated” cu acoperiri magnetron soft, sticla ornament, antiefractie, geam sablat, sprosuri (Georgian Bar), jaluzele incorporate, armat, antifoc, cu leduri luminoase;

In functie de utilizare, toate aceste tipuri de sticla pot fi supuse si altor procese de prelucrare inainte de fabricarea pachetului de geam izolant (securizare, laminare, curbare, serigrafiere sau alte variante, in functie de cerintele proiectului). In dependenta de tipul profilului si a metodei de fixare a geamului termoizolant se produc geamuri termoizolante : geam termoizolant semistructural ­ sigeam termoizolant structural (geam termoizolant  a carui sigilant secundar este cu silicon rezistent UV).

Cerintele tot mai ridicate ale proiectantilor fata de coeficientii ca Factor Solar , Transmisia Luminii, coeficientul de transfer termic K, care controleaza confortul din interiorul cladirii au stat la baza dezvoltarii unor produse noi de catre producatorii de sticla. Astfel, in prezent se utilizeaza tot mai mult geamuri cu mai multe depuneri speciale, care controleaza acesti coeficienti.

Departamentul tehnic Gerom S.A. se afla in stransa legatura cu producatorii de sticla si va sta la dispozitie cu consultanta tehnica de specialitate.

Tipuri de geam termoizolant: Geam Termoizolant Reflexiv, Geam Termoizolant Duplex, Geam Termoizolant Clar, Geam Termoizolant Low E, Geam Termoizolant Colorat in Masa, Geam Termoizolant Curb:

Pentru fatade se prelucreaza urmatoarele tipuri de sticlafloat clar, float color, sticla reflexiva cu acoperire pirolitica – hard coat, sticla reflexiva cu acoperire magnetronica, sticla „selective coated” cu acoperiri magnetron soft, antiefractie,  antifoc, cu leduri luminoase, cat si alte geamuri cu prelucrari suplimentare: securizare, serigrafiere / emailare, curbare, laminare, decupare.

sticla colorata

Sticla colorata in masa are atat functie de protectie solara cat si de pastrare a intimitatii. Ea absoarbe energia soarelui, o parte din aceasta fiind radiata spre interior si o parte spre exteriorul locuintei.

Sticla colorata in masa vine intr-o varietate de culori pentru care puteti opta in functie de preferinte.

Ca si varianta alternativa pentru sticla colorata in masa se poate alege emailarea ( serigrafierea ) pe toata suprafata a unei foi de geam.

sticla decorativa

Geamurile decorative contribuie la crearea spatiilor intime si personale, folosind la: usi, pereti despartitori , usi din sticla, mobilier din sticla, masute cat si la alte de aplicatii in functie de preferinte.

Sticla decorativa este produsa intr-o mare varietate de modele si grosimi, varietate ce permite realizarea de diverse aplicatii. Ca sisticla decorativa, se pot realiza diverse forme si culori prin utilizarea serigrafierii sau a sablarii in functie de cerintele clientilor.

sticla ornament

Sticla ornament este ideala pentru transformarea unui interior prin combinarea cu alte tipuri de geam pentru a abtine un plus de functiuni si confort: izolatie termica si fonica, securitate si siguranta.

Fiecare model ofera un nivel diferit de transparenta asigurand intimitatea mentinand lumina naturala. Poate fi folosita pentru pereti despartitori, usi, cabine de dus, balcoane, mobilier ca rafturi, furnituri pentru bucatarii si suprafete de lucru.

sticlareflexiva

Sticla reflexiva se utilizeaza in special in scopul reducerii cantitatii de caldura provenita din radiatia solara, asigurand in acelasi timp un nivel ridicat de transmisie luminoasa si intimitate pe timpul zilei.

Sticla reflexiva este tratata cu acoperiri care, in functie de rezistenta, se aplica la interiorul sau exteriorul ferestrei. Sticla reflexiva spectral este de regula folosita la fatadele vestice, acolo unde sunt prioritare controlul solar si al luminii naturale.

Avantaje: Vazuta din exterior, sticla reflexiva face parte integranta din fatada cladirii, conferindu-i personalitate si dinamism. Litrarea munii creaza intimitate in spatiul Dvs. Punctul forte al sticlei reflexive este protectia solara foarte buna. In felul acesta energia solara care patrunde in interior este mult mai mica, facand economii considerabile si micsorand costurile de climatizare.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


 • _ga
 • _gid
 • _gat

Decline all Services
Accept all Services