MAGIPLAST Bacău oferă soluții complete pentru sistemele ușilor de evacuare

Pentru o securitate garantată a cailor de evacuare, puteți combina produsele de la sistemele pentru uși de evacuare în cadrul unor soluții inovatoare, cu o intercorelare perfectă a funcțiilor. Asigurăm și efectuăm montarea și punera în funcțiune a sistemelor pentru uși de evacuare în cele mai bune condiții, cu personal specializat.

pha_2500_052137_1200x1200.jpg_image_slider_product_image_slider_zoom

În general, pentru o evacuare rapidă şi uşoară, echipamentul uşilor trebuie să ofere sisteme care „să se descuie automat şi să se poată deschidă fără a lua măsuri suplimentare”.

Bara antipanică este amplasată întotdeauna în locul mânerului din interiorul clădirii iar pe partea exterioară a ușii poate fi montat sau nu pe un mâner.

În momentul actionarii barei antipanică aceasta comunica cu mecanismul de încuiere care deblochează ușa permițând evacuarea rapidă.

Până la sfârșitul anilor ’90, în majoritatea țărilor s-au impus directive de siguranță publică care specificau un număr minim de ieșiri de urgență în situații de incendiu sau dezastre naturale.

Aceste uși urmau să fie dotate cu bare antipanică pentru eliminarea haosului datorat evacuării în masă dezorganizate.

În urma unui incendiu sau a unei explozii se instaurează rapid panica generală și nu de multe ori s-au întamplat accidente grave din cauza supraaglomerării ieșirilor lipsite de aceste accesorii de siguranță, deoarece persoanele din spate nu au în câmpul vizual un potențial obstacol.

Testele unui exercițiu de evacuare în situații de urgență au arătat ca ușile antipanică nu încetinesc viteza de mișcare a persoanelor, indiferent de volumul traficului pietonal, eliminând hazardul blocajelor pe rutele stabilite în acest scop.

Ușile antipanică deservesc de regulă un număr mare de oameni, cele mai multe proiecte tehnice prevăzând rute de ieșire de urgență formate dintr-o serie de uși cu 2 canate active si pasive, fiecare canat fiind echipat cu bara antipanică. Astfel se permite evacuarea unui număr mare de persoane în cel mai scurt timp.

Ușile antipanică au devenit în ziua de astăzi o condiție obligatorie în proiectele tehnice, fiind necesară montarea ușilor antipanică în vecinătatea zonelor cu risc de incendiu, pentru a se asigura ieșirea imediat dupa sesizarea unui incident care ar putea pune în pericol vieți omenești.

Vrei să colaborăm?

Oferim produse și servicii adaptate pentru nevoile clienților noștri

Vezi datele de contact

Ușile care sunt în căile de evacuare și ieșirile de urgență ale cladirilor, trebuie să se deschida rapid și cu minimum de efort.

Mecanismele pentru ușile de ieșire de panică sunt perfecționate sistematic astfel încat să respecte toate reglementările din domeniu.

Pe lângă standardele existente, sunt importante regulamentele în privinţa siguranţei în caz de incendiu şi cerinţele utilizatorilor.

Beneficiile utilizarii sistemului de monitorizare a zonei de acces:

Securizarea ușii împotriva deschiderii neautorizate – sistemul poate fi montat ulterior, fara a necesita modificarea constructivă a ușii, de exemplu pe uși de protecție împotriva incendiilor
Protejează eficient ușile de evacuare împotriva accesării neautorizate sau utilizării abuzive
Cale de evacuare securizată: în caz de urgență, calea de evacuare rămâne accesibilă
Montare rapidă, fără modificarea constructivă a ușii
Este permisă montarea și punerea în funcțiune fără certificat de expertiză conform directivei EltVTR
Protecție împotriva utilizării abuzive: o alarmă optică și acustică se declanșează inainte de deschiderea ușii
Zonele de monitorizare și semnalele de alarmă pot fi reglate liber
Poate fi montat pe toate tipurile de uși (din sticlă, PVC, lemn sau metal)
Se pretează și la montarea ulterioară pe uși de protecție împotriva incendiilor
Posibilitate de conectare în rețea prin intermediul magistralei pentru anumite tipuri de uși
pha_2500_052137_1200x1200.jpg_image_slider_product_image_slider_zoom

Cere oferta Magiplast

Trimite-ne un mail și vei primi oferta noastră actualizată și persoanlizată

Vezi datele de contact

pha_2500_052137_1200x1200.jpg_image_slider_product_image_slider_zoom

O ușă antipanică este o ușa echipată cu un sistem de deschidere rapidă cu bară antipanică sau crash bar.

Bara antipanică este un accesoriu de ușă de interior, cu rolul de a facilita deschiderea în siguranță, în situații de urgență. Dispozitivul constă într-o bară metalică cu zăvor pentru orificii de diferite mărimi, mecanisme de control și semicilindru.

Barele antipanică sunt un accesoriu compact cu forme rotunjite ce ocupa foarte puțin spațiu în exteriorul canatului, protuberanța barei antipanică măsurând doar 65 mm, ceea ce fac ca ușile antipanică să fie ideale pentru spațiile înguste unde deschiderea ușii se face la un unghi de 90°, permițând trecerea în voie și în siguranță a personalului. Aceste caracteristici sunt specifice zonelor sectorului public precum spitalele, școlile și cladirile de birouri.

Bara antipanică este compatibila cu usile care au încuietori îngropate cu druckerul de 9 x 9 mm.

Închiderea barelor antipanică pentru uși se poate face în unul, două sau trei puncte. Dacă barele antipanică sunt achiziționate separat, puteți alege dintr-o gamă de 21 de dimensiuni diferite, pregătite pentru deschidere pe dreapta sau stanga, fiecare dimensiune stabilindu-se în funcție de lațimea ușii.

Continut KIT

  • bara transversală mobilă
  • mânere de bară
  • cilindru
  • sild
  • capace de bară
  • 4 șuruburi auto-infiletante
  • instrucțiunile de mentenanță

Opțional se poate alege culoarea barei antipanică aplicată prin vopsire în câmp electrostatic.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services